facebooktwitter

Een droge blusleiding is een verzinkte stalen pijp met een voedingspunt op de begane grond en aansluitpunten op de verdiepingen van een gebouw. Deze blusleidingen worden toegepast in grote of hoge (flat)gebouwen en dienen als blusvoorziening van de brandweer. Het is wettelijk verplicht om jaarlijks de aansluitpunten te controleren en eenmaal in de vijf jaar dient de blusleiding beproefd/afgeperst te worden.

Meis Brandbeveiliging is KIWA gecertificeerd om het onderhoud en de 5-jaarlijkse beproeving/afpersing uit te voeren conform NEN1594. Wij kunnen zowel de lage druk (LD) droge blusleiding als de hoge druk (HD) droge blusleiding hydrostatisch beproeven.
Onze mobiele persunit is voorzien van een watertank voor 1000 liter water, zodat wij zonder problemen op plaatsen kunnen werken waar geen water beschikbaar is.
Onze servicemonteurs zijn multifunctioneel opgeleid, dat wil zeggen dat zij niet alleen de droge blusleiding kunnen controleren maar tegelijkertijd ook uw blusmiddelen, keerkleppen, verbandkoffers of AED’s.

RAPPORTAGE

De gecontroleerde droge blusleiding wordt geregistreerd in een PDA. Bij een eerste onderhoudsronde worden alle aansluitpunten voorzien van een barcode zodat ieder middel een uniek nummer heeft gekregen. Per locatie krijgt u na afloop van het onderhoudsbezoek een digitaal onderhoudsrapport gemaild.

ONTZORGEN

Binnen Meis Brandbeveiliging vindt u dienstverleningsvormen welke noodzakelijk zijn voor het nakomen van uw zorgplicht. De rol van Meis Brandbeveiliging is het duurzaam ontzorgen van diensten, daarom krijgt u ieder jaar automatisch bericht wanneer het onderhoud van de droge blusleiding weer uitgevoerd moet worden.

Meis Brandbeveiliging BV
Papland 13-E
4206 CK Gorinchem
0183 675166
info@meis-brandbeveiliging.nl

Heeft u vragen?
Neem contact met ons op en we zorgen ervoor dat we binnen 24 uur reageren.