Blusmiddelen

diensten

Meis Brandbeveiliging B.V. levert draagbare brandblussers, bluswagens en brandslanghaspels waarbij veel aandacht is geschonken aan betrouwbaarheid, bedieningsgemak en bluscapaciteit.

Met onze eigen import kunnen wij u een kwalitatief merk MEIS leveren, welke van Duits fabrikaat is. Wij kunnen de volgende blusmiddelen leveren:

Koolzuursneeuwblussers

Deze blussers worden ook wel CO-2 blussers genoemd. Geschikt voor het blussen van onder spanning staande apparatuur en vloeistofbranden (brandklasse B).

Het grote voordeel van CO2 gas is dat deze blusstof geen reststoffen achterlaat. Toepassing: hoogspanningsinstallaties, computerruimten, laboratoria, grafische industrie, keukens, etc.

Deze blussers voldoen aan EN-3, zijn voorzien van NL-rijkstypekeur, CE keur en met MED-keur voor Marine Equipment (stuurwieltje) die geschikt zijn voor toepassing aan boord van schepen. Ook goedgekeurd door de dienst van het Stoomwezen.

Poederblussers

Poederblussers hebben een zeer hoge bluscapaciteit en kunnen overal ingezet worden voor het blussen van alle branden (brandklasse A, B en C). Ook geschikt voor het blussen van onder spanning staande apparatuur.

Er moet echter wel rekening worden gehouden met de nevenschade van bluspoeder elektronische- en fijnmechanische apparatuur. Toepassing: magazijnen, scheepvaart, wegvervoer en chemische industrie.

Deze blussers zijn conform EN-3, voorzien van NL-rijkstypekeur, CE keur en met MED-keur voor Marine Equipment (stuurwieltje) die geschikt zijn voor toepassing aan boord van schepen (met uitzondering van de 1 kilogram uitvoering).

Sproeischuimblussers

Sproeischuimblussers zijn vrijwel overal inzetbaar en de nevenschade die ontstaat bij gebruik is zeer gering.

Door de speciale sproeibluskop zijn deze blussers zijn ook geschikt voor het blussen van onder spanning staande apparatuur en geschikt voor brandklasse A en B. Toepassing: woningen, kantoorruimten, ziekenhuizen, laboratoria, werkplaatsen, openbare gebouwen, winkels, kantines, auto’s, caravans en boten.

Onze 6 liter sproeischuimblusser is tevens voorzien van Milieukeur ! Het is ook mogelijk om sproeischuimblussers te leveren welke vorstbestendig zijn.

Deze blussers voldoen aan EN-3, zijn voorzien van NL-rijkstypekeur, CE keur en met MED-keur voor Marine Equipment (stuurwieltje) die geschikt zijn voor toepassing aan boord van schepen.

Vetbrandblussers

MSE vetbrandblusser bevat een speciale blusstof “wet chemical”, dat specifiek is bedoeld om een brandende frituurbak af te dekken en adequaat te blussen.

Het chemische blusschuim heeft een emulgerende eigenschap, waardoor een afsluitende laag wordt gevormd op de brandende vloeistof. Bovendien heeft het een sterke koelende werking, waardoor de temperatuur van de vloeistof snel afneemt en onder de zelfontbrandingstemperatuur komt.

Geschikt voor het blussen van onder spanning staande apparatuur. Toepassing in keukens van hotels, pensions, horeca, etc.

De blusser voldoet aan EN-3, is voorzien van NL-rijkstypekeur en CE keur.

Bluswagens

Onze verrijdbare bluswagens hebben een zeer grote inhoud voor een langers blusinzet. De bluswagens bevatten een zeer effectieve en multi-functionele blusstof en zijn geschikt voor bijna alle typen branden.

Er zijn verrijdbare poederwagens, schuimwagens en CO2-wagens met verschillende inhouden leverbaar. Ideaal voor ruimten met zeer grote oppervlakte!

Toepassing van bluswagens voor situaties in o.a. fabriekshallen, magazijnen, etc.

De verrijdbare bluswagens zijn voorzien van CE-keur.

Metaalblusser

Deze poederblusser is speciaal voor metaal branden !

D-klasse bluspoeder is een zeer effectief blusstof en is alleen maar geschikt voor metaal branden. Als dit bluspoeder in combinatie met andere bluspoeders wordt gebruikt kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Gebruik voor situaties waar grondstoffen zoals magnesium, fosfor e.d. aanwezig zijn.

Brandslanghaspels

Brandslanghaspels worden vrijwel in ieder gebouw voorgeschreven. Het aantal dat nodig is staat vastgelegd in het Bouwbesluit.

Het grote voordeel van een brandslanghaspel is dat men continu over het blusstof water beschikt (brandklasse A).

Deze haspels zijn voorzien van kiwa keur en CE keur; tevens voldoen ze aan NEN-EN671-1.